September 15, 2014

ORXATA DE XUFA FETA A CASA






D'acord, podem parlar de l'orxata una estona? No només és una beguda ben refrescant sinó que és ben nutritiva i gratificant sobretot en un dia de molta calor. És una beguda mediterrània, de proximitat, i molt saludable que podem prendre en comptes d'altres refrescos processats i industrials.
Sabíeu que es pot considerar una llet vegetal? Tenim la llet d'ametlles, la d'arròs o la de soja, doncs l'orxata seria llet de xufes.
Us he dit que l'orxata és nutritiva oi? Ho és molt! Conté un elevat contingut de midó, greixos, sucres i proteïnes, a més de vitamina E i C i minerals com el fòsfor i el potassi.
Fer-la a casa és ben senzill, només es necessiten xufes, aigua i sucre, i és una manera de garantir que l'orxata que preneu és només això, ORXATA! Sense additius ni altres ingredients que puguin ser no aptes per a celíacs o intolerants a la lactosa. Haver de restringir el sucre tampoc és un inconvenient per prendre orxata. Si la feu a casa podeu endolcir-la utilitzant estevia o xarop d'atzavara i així gaudir també d'una bona orxata.



L'únic inconvenient que té l'orxata és que s'ha de preveure que les xufes han d'estar en remull durant 24 hores. A més, un cop feta es fa malbé de seguida, tot i que com que surt tan bona, a nosaltres sempre se'ns acaba abans que es faci malbé ;) Si veieu que es farà malbé abans d'acabar-la, podeu congelar-la i després prendre com a granissat d'orxata.

Ingredients:

250 g xufes
1 litre d'aigua mineral
150 g sucre

Renteu i poseu les xufes en remull el dia abans. Escorreu-les i tritureu-les juntament amb el sucre i la meitat de l'aigua. Per a triturar-les podeu utilitzar el que habitualment utilitzeu per a fer cremes i purés.
Un cop tingueu la barreja ben triturada, afegiu-hi la resta d'aigua i torneu a triturar.
Coleu-ho tot utilitzant un tros de gassa, un drap o un colador amb una malla ben fina. Es tracta d'obtenir una orxata el més neta possible de grumolls.
Preneu-la ben freda i compartiu-la amb la família i amics!
Bon profit!  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...