September 28, 2014

RECEPTES DE QUICHE



Dia de pluja, dia d'estar a casa per fer... de tot! Llegir, descansar, endreçar, cuinar, fornejar, fer manualitats, jugar, fer fotos i escriure! Fantàstic oi?

Les quiche em tornen a la meva època d'estudiant, quan era d'Erasmus i fèiem trobades i festes amb altres estudiants europeus. Tothom havia de portar un plat fet a casa per compartir amb els altres. A mi sempre em tocava fer truita de patates (per què devia ser? ;), i a la meva amiga alemanya amb nòvio francès sempre li tocava portar quiche. Li quedava boníssima i era tot un èxit, com la meva truita de patates!

Ara la quiche la fem a casa també ja que és un plat fàcil, bo, barat i versàtil ja que s'hi pot posar el que hi hagi a la nevera aquell dia (pernil dolç, cansalada, tonyina, porros en comptes de ceba, verduretes...). La massa es pot fer a casa o es pot comprar ja feta (massa quebrada) i d'aquesta manera encara és més ràpid i fàcil. És bona calentona i freda també, així que és perfecte per endur de picnic o allà on es vulgui. Així és com la fem nosaltres:

Ingredients per a la massa quebrada:

- 200 g farina
- 1 ou
- 2 cullerades soperes de llet
- 5 cullerades soperes d'oli
- sal

Ingredients per al farcit:

- 1 ceba gran
- 200 g bacon
- 150 g formatge ratllat
- 2 ous
- 200 ml nata líquida

Poseu la farina en un bol. Feu un volcà amb la farina i poseu l'ou, la sal, la llet i l'oli en el forat del que seria el cràter. Amasseu bé la massa i quan ja estigui ben amassada formeu una bola i tapeu-la amb un drap humit durant una hora. 


Mentrestant, podeu anar preparant el farcit. Talleu la ceba a trossos petits i sofregiu-la. Quan ja estigui ben dauradeta, afegiu-hi el bacon tallat a trossets i fregiu-lo fins que estigui torradet. En un bol, aboque-hi la nata, els ous, el formatge ratllat (poseu-ne del tipus que us agradi més, però del que fon, tipus emmental, gouda, mozzarela, gruyere... si us agrada molt el formatge, en podeu posar una mica més). Afegiu-hi també la ceba i bacon fregits i remeneu bé.



Preescalfeu el forn a 180ºC. Estireu la massa i poseu-la en un motlle dels baixets. Punxeu la massa amb una forquilla. Aboque-hi el farcit i fornegeu fins que la superfície de la quiche quedi dauradeta (durant 25-30 minuts).



Us deixo també altres propostes de quiche d'alguns dels meus blogs de cuina preferits.


Quiche de bròquil, fessols i mató


Quiche de Whole Kitchen


Quiche d'albergínies i formatge de cabra


Tarta de Ceba de Els Fogons

Bon profit!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...