November 7, 2014

PASTÍS DE CARABASSA


Arriba el cap de setmana i, amb aquest fred que comença a fer, què millor que un bon tros de pastís de tardor acompanyat d'una tassa de tè. Si és davant la llar de foc i amb bons amics al costat, molt millor! 

Aquest pastís de carabassa us encantarà per la seva textura suau, el sabor a canyella, la seva dolçor i pel petit toc picant del gingebre mòlt. És ben fàcil de fer i segur que aviat es convertirà en un dels vostres pastissos preferits.  


Ingredients per a la base (per a un motlle de 23cm de diàmetre)

260 g farina

1/2 cullereta de sal
110 g mantega

Posem la farina, la sal i la mantega en un bol i ho barregem amb l'ajut d'un batedor elèctric fins obtenir una consistència com de sorra. Hi afegim una cullerada d'aigua i ho barregem fins obtenir una massa homogènia. Hi afegim una segona cullerada d'aigua i ho tornem a barrejar. Si la massa és encara massa seca, s'hi pot afegir més aigua, però anant en compte de no afegir-n'hi massa. Emboliquem la massa amb film de cuina i la deixem reposar durant una hora.




Ingredients per al pastís de carabassa


1 ou gran

425 g puré de carabassa (carabassa pelada, cuita o rostida al forn i aixafada amb una forquilla)
235 llet evaporada (llet ideal)
220 sucre mòlt
1 cullereta de sal
1 cullereta de canyella molta
1/4 cullereta de gingebre mòlt
1 cullerada de farina

Preescalfeu el forn a 170ºC

Enfarineu la zona de treball per estirar la massa base del pastís amb un corró. La col·loquem cobrint tot el fons del motlle i també els laterals.
En un bol, barregem l'ou, el puré de carabassa, la llet evaporada, el sucre, la sal, la canyella, el gingebre i la farina amb l'ajut d'una cullera de fusta, fins que quedi tot ben combinat i no quedin grumolls. 
Aboquem aquesta barreja sobre la massa base que tenim al motlle i ho fornegem tot durant 30-40 minuts, o fins que el farcit quedi ferm i no es bellugui quan sacsegem el pastís. 
Deixem refredar completament. És bo servit fred de la nevera fins i tot. Es pot acompanyar amb una mica de nata, tot i que és tan bo que ni cal. Bon profit! 




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...